De kracht van samenwerken

Voor structuur, innovatie en eenheid binnen de onderliggende organisaties.

Vcompany Groep is de overkoepelende organisatie van 5 verschillende bedrijven met hetzelfde DNA. Deze bedrijven werken in nauw verband samen en ontvangen hierin ondersteuning in structuur, innovatie en eenheid vanuit Vcompany Groep. Vcompany groep biedt met haar eigen team ondersteuning aan de 5 bedrijven op de volgende gebieden:

  • Financieel
  • Strategie
  • Positionering
  • Marketing
  • Branding
  • Website
slide1
vcompany-groep
Bedrijven
0
Jaar interne ervaring
0 +
Websites
0 +
Trainingen per jaar
0

Het ontstaan van Vcompany Groep

Van student tot uitzendbureau

Tijdens de studie van Wilbert Vernooij aan de HAS te Dronten begint hij zijn carrière als planner bij AMR, een uitzendbureau voor studenten in Dronten. Dit doet hij samen met studiegenoot Erik van Donselaar. Samen zijn zij in de ‘lead’ en zorgen ervoor dat alle studenten van werk worden voorzien. Wanneer zijn studie bijna ten einde loopt start hij samen met Erik het bedrijf Verdo Agra-service op, een bedrijf in de arbeidsbemiddeling, georiënteerd op de bouw- en agrarische sector. Dit loopt goed en groeit uit tot een extra vestiging in Scherpenzeel. Algauw scheiden dan ook hier hun wegen. Erik en Wilbert gaan ieder hun eigen weg in hun regio. In 2015 wordt de naam Verdo omgedoopt tot Jobmaker, zodat beiden bedrijven hun eigen identiteit houden.

Van Abraham tot attractieverhuur

In maart 2008 wordt Wilbert’s vader 50 jaar. Wilbert gaat ter gelegenheid van dit feestelijke gebeuren op zoek naar een abrahampop. En komt hierna in contact met Dhr. Vlastuin eigenaar van het bedrijf Vcompany. Een bedrijf met drie springkussens, een sarah en abraham pop.

Maar van huren is het nooit gekomen, Wilbert besluit uiteindelijk om het bedrijf meteen over te nemen en wordt in 2008 eigenaar van het bedrijf Vcompany.

Wilbert, destijds nog student aan de Agrarische Hogeschool te Dronten, gaat eind 2008 op ‘wereldreis’. De stijgende vraag naar (opblaas) attracties en feestartikelen ging hem niet ongemerkt voorbij. Zo ging hij tijdens zijn reis ook op onderzoek uit in China waar hij een samenwerking aanging met een springkussen fabrikant.

In 2009 studeert hij af en gaat volop aan de slag met Jobmaker en Vcompany attractieverhuur.

Inmiddels heeft Vcompany 300 opblaasattracties, top attracties en een hoop ervaring op het gebied van evenementen organisatie.

Van boer naar ondernemer

2009 werd ook het jaar van keuzes maken, wel of niet het boerenbedrijf overnemen. Met de optie om boer te worden. Los ervan dat hij hield van het boerenleven, zag hij ook andere kansen. Dit in combinatie met weinig eigen grond, pachtgrond en een hoge investering en afhankelijk zijn van de markt. Doet Wilbert besluiten om geen boer te worden.

De grond en de panden aan de Korte Zuwe worden uiteindelijk wel door Wilbert aangekocht. De oude schuren worden grotendeels gesloopt en ingeleverd om over te gaan naar bedrijfsbestemming. Hierna wordt nieuwbouw gerealiseerd. Deze realisatie was nodig voor de opslag van alle nieuwe attracties en springkussens. Maar het nieuwbouwproject ging niet zonder slag of stoot. Uiteindelijk heeft het drie jaar geduurd voordat het pand opgeleverd werd in 2018.

Van 2 naar 5 bedrijven

In 2018 start hij Point of Concept op. Een bedrijf in eventmarketing en specialist in het organiseren van events. . Dit om de klant nog beter van dienst te kunnen zijn en een groter totaalpakket aan te kunnen bieden.

Wilbert start in 2019 tevens vlondervloeren.nl op om de grote Festivals van vlondervloeren te kunnen voorzien.

Omdat Vcompany verhuur begin 2020 hard getroffen werd door de uitbraak van het corona virus zijn we direct op zoek gegaan naar een andere tak om als bedrijf te kunnen overleven. Hierdoor is begin 2020 de transporttak ‘Vcompany transport’ tot stand gekomen.

Dit is in 2021 uitgegroeid tot een volwaardig transportbedrijf.

Team Vcompany Groep

Wilbert zonder logo

Wilbert Vernooij

Oprichter

Wilbert Vernooij is oprichter van alle ondernemingen onder Vcompany Groep. Hij zorgt voor het uitdenken van nieuwe strategieën en begeleidt waar nodig de verschillende bedrijven.

Jeremy zonder logo

Jeremy Walda

Financiële administratie

Jeremy zorgt voor de financiële zaken voor alle bedrijven die onder de Vcompany groep vallen.

Jasper zonder logo

Jasper Nijhuis

Content creator

Jasper is onze gepassioneerde content creator. Hij zorgt voor alle content op alle kanalen. Filmpjes of foto’s, niks is hem te gek.