Waar het allemaal begon

Tijdens Wilbert Vernooy (eigenaar Vcompany Groep) zijn studie aan de HAS te Dronten begint hij zijn carrière als planner bij AMR, een uitzendbureau voor studenten in Dronten. Dit doet hij samen met studiegenoot Erik van Donselaar. Samen zijn zij in de ‘lead’ en zorgen ervoor dat alle studenten van werk worden voorzien. Wanneer zijn studie bijna ten einde loopt start hij samen met  Erik het bedrijf Verdo Agraservice op, een bedrijf in de arbeidsbemiddeling, georiënteerd op de bouw- en agrarische sector. Dit loopt goed en groeit uit tot een extra vestiging in Scherpenzeel. Algauw scheiden dan ook hier hun wegen. Erik en Wilbert gaan ieder hun eigen weg in hun regio. In 2015 wordt de naam Verdo omgedoopt tot Jobmaker, zodat beiden bedrijven hun eigen identiteit houden.

In maart 2008 wordt Wilbert’s vader 50 jaar. Wilbert gaat ten gelegenheid van dit feestelijke gebeuren op zoek naar een abrahampop. En komt hierna in contact met Dhr. Vlastuin eigenaar van het bedrijf Vcompany. Een bedrijf met drie springkussens, een sarah en abraham pop.

Maar van huren is het nooit gekomen, Wilbert besluit uiteindelijk om het bedrijf meteen over te nemen. En wordt in 2008 eigenaar van het bedrijf Vcompany.

Wilbert, destijds nog student aan de Agrarische Hogeschool te Dronten, gaat eind 2008 op ‘wereldreis’. De stijgende vraag naar (opblaas) attracties en feestartikelen ging hem niet ongemerkt voorbij. Zo ging hij tijdens zijn reis ook op onderzoek uit in China waar hij een samenwerking aanging met een springkussen fabrikant.

De geboorte van Vcompany Attractieverhuur

In 2009 studeert hij af en gaat volop aan de slag met Vcompany attractieverhuur.

Inmiddels heeft Vcompany 450 opblaasattracties,  top attracties en een hoop ervaring op het gebied van evenementen organisatie.

Dit jaar werd ook het jaar van keuzes maken, wel of niet het boerenbedrijf overnemen. Met de optie om boer te worden. Los ervan dat hij hield van het boerenleven, zag hij ook andere kansen. Dit in combinatie met geen eigen grond, pachtgrond en een hoge investering en afhankelijk zijn van de markt. Doet Wilbert besluiten om geen boer te worden.

De grond en de panden worden uiteindelijk wel overgenomen. De oude schuren worden grotendeels gesloopt en ingeleverd om over te gaan naar bedrijfsbestemming. Hierna wordt nieuwbouw gerealiseerd. Deze realisatie was nodig voor de opslag van alle nieuwe attracties en springkussens. Maar het nieuwbouwproject ging niet zonder slag of stoot. Uiteindelijk heeft het drie jaar geduurd voordat het pand opgeleverd werd in 2018. 

In 2018 start hij Point of Concept op. Een bedrijf in eventmarketing en specialist in het organiseren van events. . Dit om de klant nog beter van dienst te kunnen zijn en een groter totaalpakket aan te kunnen bieden. 

Wilbert start in 2019 tevens vlondervloeren.nl op om de grote Festivals van Vlondervloeren te kunnen voorzien.

Omdat Vcompany als bedrijf natuurlijk heel erg met seizoen drukte te maken heeft zijn we op zoek gegaan naar een andere tak om de wintermaanden te overbruggen. Hierdoor is begin 2020 de transporttak ‘Vcompany transport’ opgericht.  

In 2021 zijn onze 5 bedrijven samengevoegd tot de Vcompany Groep.